TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociográfia kategória termékei
A tanya. Hagyományos és átalakuló paraszti élet a Hódmezővásárhely-kopáncsi tanyavilágban

: A tanya. Hagyományos és átalakuló paraszti élet a Hódmezővásárhely-kopáncsi tanyavilágban

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Szociográfia Néprajz Népművészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

273 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632805429

tartalom:

"A könyv szerzője 1939-ben született. Ijfúkora óta foglalkoztatja a Hódmezővásárhely környéki tanyák története - választ keres arra a kérdésre, hogyan bontakozott ki, indult virágzásnak, majd kezdett hanyatlani, sőt pusztulni ez az ősi magyar életforma. Felidézi családjának, rokonságának történetét, szeretettel betűzi az íráshoz nem szokott paraszti kezek fennmaradt vonásait, megszólaltatja az élettel végső számadást készítő idős embereket, hogy a lehető legteljesebb és legpontosabb lehessen. Művéből másfél évszázad rengeteg gonddal és nyomorúsággal, kevés örömmel teli története jelenik meg - féltő szeretettel dokumentálva, átélve, átszenvedve. A könyv messze túllépi a hagyományos szociográfiai leírások kereteit - gondolkodik és gondolkodtat, nyugtalan és nyugtalanít. A szerző remek, láttató stílusban idézi fel a paraszti élet, saját gyermekkora tovatűnő színeit, szépségeit, emlékeit. Szenti Tibor könyve alapvető dokumentum és letehetetlen olvasmány. A művet nagy értékű egyedi fényképek egészítik ki, amelyek szinte lépésről lépésre követik nyomon a tanya történetét, megépítésétől a pusztulásáig, továbbá az elmondottakat szakmai szempontból is precízen bemutató ábrák."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!