GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Futóhomok [Reprint]

: Futóhomok [Reprint]

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Magyar történelem Szociográfia Néprajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Erdei Ferenc Összegyűjtött Művei

Terjedelem:

279 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A 'Magyarország felfedezése' sorozatban 1937-ben megjelent 'Futóhomok'-ban Erdei Ferenc a Duna - Tisza közének akkori viszonyait, táját, népét, gazdasági, társadalmi, kulturális adottságait tárja fel területegységenként és települések szerint. A falukutató Erdei a 'Futóhomok' révén vált ismertté Magyarországon. 1957-ben, a könyv harmadik kiadásához írt előszavában Erdei újraértékeli a Futóhomok megállapításait; mérlegeli valóságábrázolása hitelességét; az első és a harmadik kiadás között eltelt húsz esztendő tapasztalatai alapján helyesbíti korábbi álláspontját olyan kérdésekben, mint a parasztság társadalmi átalakulásának és a munkásosztály történeti szerepének megítélése, a mezőváros-tanya problémái, a tanyák felszámolásának koncepciója és a mezőgazdaság új korszakának értékelése; számot ad a vizsgált országrész húsz éves fejlődéséről."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!