TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociográfia kategória termékei
Magyar falu

: Magyar falu

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Szociográfia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Erdei Ferenc Összegyűjtött Művei

Terjedelem:

246 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630501015

tartalom:

˝Több mint három évtized múltán az olvasó két jelentős momentumra figyelhet föl a Magyar faluban. Mindenekelőtt arra, hogy miként a Parasztokban is, a szerző határozottan szembeszáll a falu, az örök falu idillikus, romantikus ábrázolásával, felderíti azokat a jelenségeket, amelyek következtében a falu válságba került, és azt a politikát is, amelynek segítségével ez a válság megoldható. És ebből - de Erdei egész gondolatmenetéből is - adódik a második momentum, a sajátos folytonosság a Magyar falu és a szerző utolsó könyve, a Város és vidéke között. Ennek a folytonosságnak lényege az, hogy Erdei nem elszigetelt egységként kezeli az egyes településtípusok sajátos problémáit: a falut a régi társadalom keretébe helyezi, jelenségeit a város és a falu között kialakult munkamegosztásból vezeti le; a várost viszont vonzási környezetével együtt igyekszik megérteni.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!