TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociográfia kategória termékei
Magyar tanyák [Reprint]

: Magyar tanyák [Reprint]

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Szociográfia Néprajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Erdei Ferenc Összegyűjtött Művei

Terjedelem:

270 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630509083

tartalom:

"Szociológiai szempontból teljesen feldolgozatlan a tanya" - írja Erdei Ferenc az 1941 előtti tanyairodalmat összefoglalva, s evvel a megállapításával egyben meg is határozza a Magyar tanyák mondanivalójának tudományos jelentőségét. Elsőként ad közre teljes értékű, alapvető összefoglalást a tanyakérdésről, amely a magyar tanyarendszert, történeti kialakulását, a tanyatípusokat, a tanyás vidékek részletes társadalomrajzát öleli fel, s a tanyarendszer gazdasági, társadalmi és történeti értékelése alapján a tanyapolitika leheséges útját is megrajzolja. A Magyar tanyák a negyvenes évek szociológiai irodalmának egyedülálló dokumentuma marad, értékeit csak tovább érlelte a kiadása óta eltelt harmincöt esztendő. A tanyatéma vizsgálatát Erdei Ferenc a háború utáni évtizedekben is folytatja. Folyamatosan mélyíti a tanyás vidékek helyszíni ismeretére és részletes felkutatására épülő tapasztalatait, s a megváltozott körülményekhez alkalmazkodva vizsgálja később a tanyakérdést, és dolgozik megoldásán.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!