TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociográfia kategória termékei
Mint a szarvas a folyóvizekre

: Mint a szarvas a folyóvizekre

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Szociográfia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

JAK füzetek

Terjedelem:

195 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631405478

tartalom:

Egy erőteljesen nagyvárosiasodó, de még sok tekintetben kisvárosi, sőt imitt-amott egyenesen falusias jellegű budapesti kerület vallási viszonyait ábrázolja és elemzi az 1980-as évek első felében készült szociográfiai riportkötetében Bálint B. András. (Az olvasónak, négyszemközt, elárulhatjuk, hogy a mindvégig gondosan elhallgatott nevű kerület: Pestlőrinc, a hajdani Szentlőrinc.) A szerző lelkészekkel, papnövendékekkel, párt- és tömegszervezeti funcionáriusokkal, hívő, hitetlen és e vonatkozásban közömbös kerületi lakosokkal beszélget véleményükről, meggyőződésükről, az állam és egyházak viszonyának helybeni alakulásáról, a katolikus papi nőtlenségnek vagy a fiatalok házasság előtti nemi életének vallási megítéléséről, az abortuszról, a vallásos életnek a megszokott keretekben, illetve az egyre szaporodó s a különböző felfogásoknak,szemléleti árnyalatoknak nagyobb lehetőséget biztosító vallási kisközösségekben gyakorolt formáiról, a létező szektákról, tényleges és formális hitről, a vallásoktatás igényéről és gátoltatásáról - és még számos, az alaptémával összefüggő izgalmas kérdésről. A kötethez a filozófus és vallástörténész Horváth Pál írt a felvetett problémákat tudományos igénnyel általánosító, eligazító utószót.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!