TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociográfia kategória termékei
Parasztok

: Parasztok

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Szociográfia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Erdei Ferenc Összegyűjtött Művei

Terjedelem:

235 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A hiteles parasztábrázolásban gazdag magyar irodalom alkotásai közt is egyedülálló mű ez olyan értelemben, hogy átfogja az egész európai paraszti világot. Tárgyilagos objektivitással jellemzi a paraszttársadalomra kívülről-felülről ható erőket, hasonlóképpen a belső erők mozgásának fő irányait. S mégis, amit az egészről elmond, az a teljes átélés erejével ható vallomás. Ez a csupa-szenvedély írás úgy tárja fel a paraszti lét "naptalanságát", hogy nem gyűlöletet kelt a paraszti kötöttségekkel szemben, hanem az emberi szabadság, méltóság igényét szítja izzóvá a nyűgök ellen. "Nem szabad parasztnak maradni" és "nem szabad elmenekülni" - ez az ellentétpár a drámai elszámolás szükségszerű eredménye. Másképpen fogalmazva: "Tagadom a parasztsorsot, és hiszek az emberben, aki paraszt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!