TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
A konzervativizmus. Tanulmány a tudás szociológiájáról

: A konzervativizmus. Tanulmány a tudás szociológiájáról

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Cserépfalvi

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Társadalomtudomány Klasszikusai

Terjedelem:

254 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638364343

tartalom:

"A modern konzervativizmusok alapvető oka, egyúttal azonban a különböző nemzetek modern konzervativizmusaiban is (ellentétben a puszta tradicionalizmussal) kimutatható közösség, hogy a modern világ dinamikussá lett, hogy ez a dinamika társadalmi differenciálódás terméke, hogy ez a társadalmi dinamika a szellemi kozmosz tartalmainak összességére is "átterjed" és hogy az ezeket hordozó rétegeknek ezek az alap-megközelítései az egymással szemben mozgó világnézetek (ebbe beágyazva, az egymás ellen feszülő gondolkodási stílusok) felhalmozási középpontjává, de alkotó centrumaivá is válnak. Egyszóval: a tradicionalizmusnak (a fent jellemzett értelemben való) konzervativizmussá alakulása csak osztályszerűen rétegezett társadalomban következhet be. Csak ott, ahol ezek a feltételek teljesültek, a történésnek azon a szintjén, ahol a szellemi és társadalmi növekedés a fent jellemzett struktúrát öltötte magára, léphetett színre az a jelenség, amit "konzervativizmusnak" nevezünk. (Mannheim Károly)"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!