TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
A szociológia lényege

: A szociológia lényege

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Napvilág Kiadó

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

191 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

96390822317

tartalom:

"Norbert Elias (1897-1990) német szociológus 'A szociológia lényege' című, kései munkája átfogó képet ad arról az összefüggésrendszerről, melynek keretén belül a szerző a társadalmat, a szociológiai vizsgálódás feladatát és értelmét elképzeli. Külön hangsúlyt ad okfejtésének, hogy a mű eredetileg külön felkérésre, az egyetemi oktatás céljára készült. A mű célja, hogy minden oldalról bemutassa szerzőjének vezéreszméjét, a társadalom hálózati rendszerét, a mindenütt jelen lévő összekapcsolódásokat. Elemzése egyszerre történeti, mikor a szociológia fejlődéstörténetét és kérdésfeltevéseinek alakulását veszi szemügyre, és strukturális, mikor játékelméleti és nyelvszociológiai jelenségeken keresztül világítja meg az emberek, csoportok, államok, rendszerek kölcsönös kapcsolatát és egymásrautaltságát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!