TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
A szociológiai gondolkodás fejlődése

: A szociológiai gondolkodás fejlődése

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

607 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A szociológia problémái a mindenkori társadalmi problémákból adódnak - vallja a szerző -, így megoldásukat a szociológia tudományának fejlettségén kívül a társadalmi és tudati körülmények is intenzíven befolyásolják. A könyv részletesen ismerteti a mai polgári szociológia elméleteit és jellegzetes módszereit, különös figyelmet szentelve azoknak a kérdéseknek, amelyek a marxista szociológiában is lényegesek. Főbb témái: a szociológia keletkezése, a társadalmi viszonyok hatása a szociológia elméletére, a modern polgári szociológia általános jellegzetességei, módszertani és elméleti sajátosságai, a szak-szociológiák kialakulása és fejlődése, a politikai és jogszociológia mai helyzete, a marxista szociológia főbb feladatai. A modern szociológiai irodalom fontosabb műveit részleteiben is feldolgozó munka hasznos útmutatóul szolgál a napjaink sokrétű szociológiai problémáiban való tájékozódáshoz.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!