TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A társadalmi magatartás előrejelzése

A társadalmi magatartás előrejelzése

Szerkesztő:

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Társadalomtudományi Könyvtár

Terjedelem:

443 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632812344

tartalom:

"A szóban forgó munka mindenekelőtt a személyiség értékorientációs szabályozó funkciói komplex szociológiai és szociálpszichológiai kutatásának indult. Ám a kutatási program kidolgozása során arra a következtetésre jutottunk, hogy az értékorientációk a személyiség létezés- és tevékenység feltételeihez való viszonyának bonyolultabb, hierarchikusan szervezett struktúrájába illeszkednek be.
Gazdag irodalom foglalkozik a személyiség különféle késztetési állapotainak meghatározott viselkedésmódokra irányuló szabályozó funkcióival. Ezeket különbözőképpen hívják: élethelyzet, érdeklődési irány, értékorientáció, társadalmi beállítódás, szubjektív attitűd, domináló motiváció, a viselkedésnek tulajdonított szubjektív értelem stb. Mindezek nem mások, mint a személyiség diszpozíciói: egy olyan társadalmi tapasztalat során rögzültek, melyben kialakult fogékonyságunk arra, hogy érzékeljük és értékeljük tevékenységünk feltételeit, s e feltételek között meghatározott módon viselkedjünk.
Ésszerű feltételeznünk, hogy a személyiség diszpozíciói nem kaotikusak, hanem rendszert alkotnak. Éppen ez a gondolat alapozta meg kutatásunkat. Könyvünk fő tartalma elméleti síkon: a diszpozíciós struktúra és tulajdonságai sajátosságainak, e struktúra kialakulása objektív és szubjektív feltételeinek, valamint a személyiség valóságos társadalmi magatartásához való viszonyának tanulmányozása."
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!