TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
A társadalmi rétegződés komponensei

: A társadalmi rétegződés komponensei

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Új Mandátum Könyvkiadó

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

471 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639158496

tartalom:

"Mennyire egységesek és egyetemesek a struktúraképződés tendenciái? Milyen típusú kapitalista berendezkedések és modellek léteznek egyáltalán? Az európai társadalmakban vannak-e osztályok vagy rendies típusú nagycsoportok? Milyen jellegű átrendeződések mentek végbe a nagycsoportokat meghatározó változók rendszerében? Melyek a társadalmi stratifikáció okai és - a csoportképződés fundamentumai? Hogyan viszonyulnak egymáshoz a társadalmi egyenlőtlenségek, a társadalmi hálózatok és a létező nagycsoportok? Milyen esélyei vannak a társadalmi struktúrák és a rétegződési viszonyok közös elméleti alapokon nyugvó interpretációinak? A nagycsoportok prediktív erejének gyengülése az új stratifikációs tendenciák objektív sajátossága, vagy pedig a kialakított tudományos modellek fogyatékos konstrukciójának következménye?Az ilyen típusú kérdések és dilemmák áttekintéséhez, tudatosításához. a különféle megközelítésmódok sajátosságainak bemutatásához és a problémák jelenlegi állásának nyilvántartásához kíván hozzájárulni a válogatás, amelyet az olvasó a kezében tart."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!