TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
A társadalmi tudat. Struktúra - funkció

: A társadalmi tudat. Struktúra - funkció

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

194 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630914786

tartalom:

""A társadalmi tudat problematikája napjaink elméleti vizsgálódásaiban különös hangsúlyt nyert. Nemcsak azért, mert a tudatosság a tudati elem szerepe a szocializmust építő társadalmakban egyre fokozódik, hanem azért is, mert az utóbbi évtizedek marxista és nem marxista társadalom- és személyiségkutatásai, szociológiai es pszichológiai vizsgálódásai egyre szükségesebbe teszik, hogy legalábbis kísérleteket tegyünk a társadalom szubjektív szférájára vonatkozó ismereteink rendszerezésére s a marxizmus szemléleti és módszertani alapjain történő összefoglalására" - írja a szerző műve bevezetéseként. Ilyen összefoglalásra törekszik a szerző az alábbi szempontok szerint: A társadalmi tudat alapfunkciói es rétegeződése; A társadalmi tudat differenciálódása és történetisége; Az objektív és a szubjektív dialektikája a társadalmi tudatban; A társadalmi tudat köznapi megnyilvánulásai; A társadalmi tudat formáinak szerveződésétől; A hit pszicho- struktúrájának néhány sajátosságáról; Hiedelem, hit és tudás; A társadalmi tudat és a szekularizáció; Társadalmi tudat - társadalmi ideológia."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!