TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
A tudomány szociológiája

: A tudomány szociológiája

Fordító:

Kiadás:

h. n., 1979

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

303 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝A tudomány területén folytatott szociológiai kutatások korunkban egyre aktuálisabbá válnak. Ennek oka a tudományos-technikai forradalom kibontakozásában, a tudomány jelentőségének hallatlan megnövekedésében, a tudomány társadalmi funkcióinak bonyolultabbá válásában keresendő. A tudományszociológiai kutatások szükségessége különös erővel érezhető a szocialista országokban, ahol a tudomány fejlesztése, társadalmi szerepének növelése stratégiai jelentőségű. A tudományosan megalapozott tudománypolitika kidolgozása is megköveteli a tudomány szociológiai aspektusainak kutatását. Ez a könyv kísérletet tesz arra, hogy elméleti és módszertani szempontból megvilágítsa a marxista-leninista tudományszociológiát, mint a szociológia egy ágazatát és mint a tudomány megismerésének egyik formáját. A vizsgálat kiterjed a tudományszociológia tárgyára, filozófiai-módszertani alapjaira, helyére és szerepére a tudomány tanulmányozásával foglalkozó tudományos diszciplinák rendszerében.˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!