MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A város védelmében

: A város védelmében

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Művelődéstörténet Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

125 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631308863

tartalom:

˝Vége felé közeledik a városi civilizáció? Vajon a mai amerikai nagyvárosok aggasztó problémái előrevetítik-e annak árnyékát, hogy hasonló csőd fenyegeti az. európai városokat is? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket boncolgatva keresi Bernard Oudin a választ arra: van-e jövője a városnak. A válasza egyértelmű igen. Publicisztikai indíttatású és hevületű könyvében, amelyet vitairatnak is nevezhetünk, azt vizsgálja: valóban "bűnös"-e a nagyváros, mint ahogy sokan gondolják. És valóban érvényes-e a "vissza a természethez" program, amelynek egyre több szószólója van. Történeti példákra is gyakran hivatkozva rámutat arra, hogy sem az iparosodással egyre nagyobb mértékű környezeti ártalom, sem a funkcionalista építészet megannyi álmegoldása, sem a közlekedés kétségtelen csődje nem visszafordíthatatlan folyamat. Arra is fényt derít, hogy a hangzatos jelszavak mögött igen gyakran manipuláció, a közhit mögött pedig téves adatok húzódnak meg. A város, ha válságban van is, nem pusztul el. Nem pusztulhat el már csak azért sem, mert az emberi kultúra forrása; mert a városi fejlődés és a civilizáció szinte párhuzamos folyamat. A várossal tehát - véli Oudin - a civilizáció is eltűnne a földről. A szerző azonban éppen nem a pusztulással foglalkozik; minden sora a jobbítás szándékával íródik, könyvét az emberibb élet tudata hatja át s teszi érdekes olvasmánnyá.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!