TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
Az életszínvonal elemzésének és nemzetközi összehasonlításának kérdései

Az életszínvonal elemzésének és nemzetközi összehasonlításának kérdései

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

264 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"E kötet az 1961. június elején Budapesten rendezett Statisztikai Tudományos Konferencia egyik tagozatának anyagát tartalmazza. A konferencián a magyar szakembereken kívül Bulgáriából, Csehszlovákiából, a Német Demokratikus Köztársaságból és a Szovjetunióból megjelent tudományos és gyakorlati szakemberek tartottak előadásokat ás szóltak hozzá a vitához. A könyv bevezetőjét Péter György egyetemi tanár, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke írta. A kötet 26 előadást és számos hozzászólást tartalmaz. A referátumok és hozzászólások az életszínvonal nemzetközi összehasonlításának kérdéseivel, az életszínvonal statisztikájával kapcsolatos általános fogalmi, módszertani problémákkal, egyes konkrét vizsgálatok módszereinek és eredményeinek ismertetésével, a jövedelemelosztás kérdéseivel, rétegvizsgálatokkal, a fogyasztás és az életszínvonal összefüggéseivel foglalkoznak. Megismertetnek azokkal az eredményekkel, amelyeket a közgazdászok és statisztikusok az utóbbi években az életszínvonal-mérés módszereinek kidolgozása terén elértek, valamint az ezzel kapcsolatos vita alatt álló kérdésekkel, így többek között az életszínvonal szintetikus és részletező mutatószámainak rendszerével, a szintetikus mutatók tartalmi problémáival, a parasztság életszínvonal-vizsgálatának speciális kérdéseivel, a szolgáltatások és a társadalmi juttatások szerepével. Figyelemre méltó a fogyasztói árindex számításával kapcsolatban lefolyt vita. Tekintélyes helyet kapott a kötetben a háztartásstatisztikai vizsgálatok tárgyalása. A munka elsősorban a statisztikusok, tervezők, elméleti közgazdászok, a kereskedelem szakemberei, valamint a matematikai statisztika művelői körében tart számot érdeklődésre."

leírás:

Megjelent 600 példányban.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

4 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!