TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
Az opportunizmus dicsérete

: Az opportunizmus dicsérete

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

299 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631417638

tartalom:

"Mi szükséges egy sikeres reformhoz? 'Ész, erő, akarat' mindenképp. De reformhelyzet is. Ha ez hiányzik, a reformtörekvések díja csak az utókor elismerése lehet, s esetleg a megszerzett tapasztalat. Annak felismerése, hogy noha a változó viszonyokhoz való alkalmazkodásnak legésszerűbb formája a reform, a reformok útján történő általakulás viszonylag ritka adomány... Ha rerformot akarunk, mindig úgy kell tennünk, mintha a reform lehetséges lenne. Próbálkozni kell - mint ahogy a magyar történelem talán legsikeresebb reformere, Eötvös tette volt minden helyzetben, kudarcok sorozatán keresztül. A reformhelyzeteket ki kell használni, mert múlékonyak. Aki tehát tényleg reformot akar, tényleg meg akar felelni a felismert kényszernek, ne a tökéletesre, hanem a lehetségesre mozduljon, ne pontos terveken, ellentmondásmentesen illeszkedő részleteken, ne fékeken törje a fejét - a viszonyokban fölösen vannak ilyenek amúgy is."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!