TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
Bűnös szegények

: Bűnös szegények

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Szociológia Kriminalisztika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

231 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

96322223047

tartalom:

˝A polgári forradalmakat követő társadalmi változások törésvonala mentén létrejött szegénység - mint megoldatlan társadalmi probléma - először vált a büntetőpolitika és a szociálpolitika határterületévé. A mindenkori hatalom azóta labdázik a két szféra között azzal, hogy kit és milyen mértékben nyilvánítson társadalomra veszélyesnek - munkakerülőnek, csavargónak, koldusnak vagy notóriusan szükségből bűnözőnek - és kit tartson érdemesnek arra, hogy megélhetésében, előrejutásában támogassa. A szerző művében arra keresi a választ, hogy a bűnelkövetők között miért vannak többségben a szociálisan elesett, alacsony iskolai végzettségű szegények. Jogos-e velük szemben az elmarasztalás, a szemrehányás? Vagy talán a szegények bűnei egyéni és ösztönös lázadásukat fejezik ki, megbüntetésük pedig a világméretű kudarc beismerésének hiányát, a társadalom tehetetlenségét?˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!