TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
Délkelet-Európa térképekben

Délkelet-Európa térképekben

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Szociológia Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

98 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630947072

tartalom:

"Az elmúlt másfél évtizedben a "balkáni puskaporos hordó" újabb, kontinensünket is megrengető robbanásai, az évtizedekig elnyomott etnikai, vallási feszültségek háborúkká, regionális konfliktusokká való fajulása felélesztette hazánk évezredes, természetes érdeklődését Délkelet-Európa országai (a volt Jugoszlávia tagköztársaságai, Albánia, Bulgária és Románia) iránt. Az olvasó egy olyan "könyvszerű atlaszt vagy atlaszszerű könyvet" tart a kezében, mely nagyszámú, látványos, kitűnően szerkesztett politikai, etnikai, vallási, gazdasági térkép, diagram, táblázat és rövid szöveges elemzés segítségével mutatja be Délkelet-Európa társadalma és gazdasága jelen arculatának és 20. századi fejlődésének legjellegzetesebb vonásait. Ebben a formában az MTA Földrajztudományi Kutatóintézetében megszületett alkotás a közvélemény, a tudós társadalom és a politikai döntéshozók gyors tájékoztatását szolgálja erről a főként balkáni területről, mely a jövőben az Európai Unió bővítésének elsődleges színterét jelenti. A mű fejezetcímeiben tükröződő főbb témakörök: Délkelet-Európa és a Balkán fogalma, területi lehatárolása, államhatalmi térfelosztás, etnikai és vallási térszerkezet, urbanizáció és városhálózat, a gazdasági fejlettség szintje és területi különbségei, ipar, közlekedés és turizmus."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!