TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
Egy hónap a rossz lányoknál. Rossz házak és rossz lányok világa

: Egy hónap a rossz lányoknál. Rossz házak és rossz lányok világa

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Uj Magazin Könyvek Kiadása

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

172 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Amikor rávetettem magam a prostitúcióra, akkor vettem észre, hogy ezen a téren két egyformán hamis irodalmi felfogás uralkodik, két szirt, amit messze el kell kerülni; az érzelgős Tolsztoj-Victor Margueritte attitűd és az esztétizáló Pierre Louis - Garco nézőpont. Én egy harmadik utat kerestem, a magam útját. Új szemszögből akartam közeledni a prostitúcióhoz. Nem a vevő, vagyis a férfi szemével akartam nézni, sem az eladó, vagyis a prostituáltéval, de még csak nem is a statisztikus szemével, ami különben nem is szem, hanem inkább számológép. Egy jóérzésű, tisztességes asszony szemével akartam látni a prostitúciót. Írói szempontból egyedül így érdekes. Szememre vetették, hogy nem vetkőztettem le eléggé a társaságbeli nőt. De hiszen éppen a társaságbeli nő szempontjából érdekelt a dolog. Ha érdekesebbnek hittem volna a prostituált látószögét, akkor merő ügyszeretetből kész lettem volna prostituálni magam. De minek? Van elég prostituált a világon, aki ír. A dologban új, kiaknázatlan a két világ sznobságának közeledése egymáshoz. Mert a félvilágban éppen annyi az előítélet, konvenció, mint a nagyvilágban. És ha könyvemben ennek a két világnak egymáshoz való viszonyára többször visszatértem, azt nem kacérságból, polgáriasságból, játszunk a tűzzel jelige alatt tettem. Az írót aszerint kellene megítélni, amit ő akart tenni, nem pedig aszerint, amit mások akartak végeztetni vele. De a kritika rendszerint téved. én csak a közönségnek hiszek.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!