TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
Értelmiség egy kisvárosban

: Értelmiség egy kisvárosban

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szociológiai tanulmányok

Terjedelem:

315 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630555417

tartalom:

"A szerző korokat átfogó történelmi vázlatban mutatja be Baja társadalomtörténetét a 19. század közepétől az 1980-as évek elejéig. Vizsgálja a korai polgárosodás jelenségeit, majd a századforduló körüli megtorpanás és a két világháború közötti stagnálás fő mozzanatait. A város sorsának jellegzetességeit kutatva azokra a nagytársadalmi folyamatokra is utal, amelyek segítették vagy korlátozták Baja fejlődését. Az 1945 utáni időszakról szólva bemutatja, hogy mit jelentett a város életében a "határszéli" helyzetből következő visszaszorítottság, és hogy az 1960-as évektől nekilóduló fejlődés milyen gazdaságot és helyi társadalmat eredményezett. Elemzi a helyi társadalom szerkezetét, működésmódját, és ezen belül jut az értelmiség társadalomszerkezeti helyének meghatározásához, valamint a jellegzetes kisvárosi értelmiségi magatartásmodellek leírásához. A gördülékeny, élvezetes stílusú kötet - általánosabb tanulságai miatt - a helyi társadalmak kutatásával foglalkozó szakembereken kívül a kisvárosok sorsa iránt érdeklődő olvasók figyelmére is számot tarthat."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!