TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
Földrajz és társadalom

: Földrajz és társadalom

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Elvek és utak

Terjedelem:

493 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632719662

tartalom:

˝A szerző mintegy három évtizedet átfogó kutatómunkájának eredményeit bemutató tanulmányaiból válogatta össze ezt a kötetet. Gazdasági, városfejlesztési, ipartelepítési kérdésekkel foglalkozik, olyan izgalmas és jelenünkbe-jövőnkbe vágó problémákkal, amelyeket napról napra hallunk a rádióban, olvasunk a sajtóban. A szerteágazó kérdésköröket főleg földrajzi, térgazdasági szemszögből közelíti meg, a területfejlesztés múltjának hibáit, jelenének követelő szükségszerűségét s lehetséges jövőjét éppen úgy elemzi, mint a közép-európai országok együttműködésének megoldását. Számot vet múltunkkal, hagyományainkkal, de az európai gazdasági élet fejlődésével és azok hatásával is. Körültekintő, sok tényre figyelő fejtegetéseiben minduntalan arra a következtetésre bukkanhatunk, hogy sürget az idő: a legkorszerűbb eljárásokat kell bevezetnünk a társadalmi és a gazdasági élet megújításában, mert különben behozhatatlan hátrányba kerülhetünk, s a nemzetközi együttműködés gondjaink megszüntetésében előfeltétel: olyan előfeltétel azonban, amely nemcsak a mi érdekünk, hanem más országoké is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!