TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
Kisbetűs történelem. A mindennapi élet elméletéhez

: Kisbetűs történelem. A mindennapi élet elméletéhez

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

400 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963282282x

tartalom:

"Hernádi Miklós ahhoz az új szociológiai áramlathoz kapcsolódik, amely a mindennapi élet "észrevétlen" jelenségvilágából bontja ki a társadalom fennállásának és működésének szabályszerűségeit. Tanulmányaiban először elméletileg járja körül a mindennapi élet fogalmát, majd olyan jelenségeket elemez, mint a mindennapi reflexió, a tér és az idő használata, a hazugság, a falfeliratok, a tárgyak és a gépek szerepe a mindennapi életben. Történeti elemzéseit elsősorban a mindennapi "józan ész" világát mindeddig legátfogóbban elemző teoretikusnak, a husserli fenomenológiából kiinduló Alfred Schütznek, valamint a hétköznapi viselkedést ismert, fontos elméleti kérdésként taglaló Erving Goffmannek szenteli. A tanulmányokból egyértelműen világlik ki a szerző álláspontja: a Mindennapi élet nem téveteg eszmék gyűjtőhelye, amelyeket a tudomány magasságából szüntelenül bírálni, leckéztetni kell, hanem nélkülözhetetlen navigációs eszközök kelléktára, amely nélkül a mindennapok szokásos rendjében lehetetlen boldogulni."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!