TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
Kultúra és terror

: Kultúra és terror

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Szenci Molnár Társaság

Kategóriák:

Szociológia Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

327 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637889906

tartalom:

,,A másik apokaliptikus, végzetes hatalom, mely az erkölcstelenség sártengereit kavarja s melyhez fogható destruktív hatalom nem volt a múltban. A kapitalizmus, a pénz nemzetközi hatalma, mely a legdurvább materializmust szolgálja és kizárólag a profitot, a több pénzt, a hasznot kergeti és annak áldoz föl mindent. Hatalmába hajtja az emberiséget vagy a munka igájában rabszolga-sorsra vagy tányérnyaló szibarita-sorsra kárhoztat milliókat, egyeseket és nemzeteket, sajtót, politikát, irodalmat, művészetet s hatalmat. Korlátokat s törvényt, nem ismer s ugyancsak teljesen immorális és amorális, Ez az istentagadásnak s kegyetlenségnek, az önzésnek, a zsarnokságnak megtestesülése - az ördög országa a földön. Csupa nyegleség s bárgyúság, de egyszersmind nagy logikai, pszichológiai, ethikai, lelki, szóval emberi leromlás is, mely az emberiséget minden értelmi s erkölcsi kapcsolatból kiakasztja s feneketlen fertőbe süllyeszti. S ez a tulajdonképpeni dekadencia. Mert az erkölcsi romlást nem azon kell mérni, hogy száz kerítővel több vagy kevesebb, s hogy a férfiak közül minden kilencedik és nem minden ötödik volt-e vérbajos vagy most is az: hanem a szellemi világ tagadásán, az erkölcsi elvék s mértékek cinikus megvetésén, az amoralitásnak szomorú hitvallásán. A lélek elhomályosul és állati pára lesz belőle; a bomló test égő hússá lesz, fölszabadul, s gáttalan, korlátlan útja nyílik minden tagadásnak, káromkodásnak, önteltségnek kegyetlenségnek, önzésnek, minden dürrögésnek, nőstény szaglálódásnak s hím-csörtetésnek. De mikor így a mélybe jutunk, akkor eszmélünk rá a magaslatokra, amelyekről leestünk, s az erő s a szépség és jóság-mértékeit az elfajult s eltorzult élet undoksága hozza vissza emlékezetünkbe."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!