GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Társadalompolitikai feladataink. Az 1926. október 24-30-ig tartott közegészségi és társadalompolitikai országos értekezlet munkálatai

Társadalompolitikai feladataink. Az 1926. október 24-30-ig tartott közegészségi és társadalompolitikai országos értekezlet munkálatai

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1927

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Jog Szociológia Egészségügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

388 p.

Kötésmód:

félbőr

tartalom:

„A tömegáldozatokat emésztő világháború után kétségtelen volt, hogy a társadalmi problémákra nagyobb figyelmet kell fordítani világszerte. Bár mutatkoztak egyes tünetek, melyek ezzel ellenkezni látszottak, e tünetek azonban csakhamar elmúltak. A társadalmi szempont irányadó lett minden téren a népesedés terén, a gazdasági élet, a kulturális élet, a pénzügyi élet terén. Hozzá a társadalmi politika keretei jelentékenyen bővültek. A társadalmi politikának a pusztulás veszélyével küzdő középosztály érdekeit is figyelembe kellett venni. Végül pedig a társadalmi politika hatalmas nemzetközi szervezetet nyert, mely a nemzeti kormányokat a békeszerződések értelmében tevékenységre buzdította, sőt kötelezte.
Hazánkban is súlyos társadalmi viszonyok követelnek orvoslást. «Elérkezettnek látom – írja dr. Vass József, népjóléti és munkaügyi miniszter Önagyméltósága, 1926 február 20-án 36,564/1926. szám alatt hozzám intézett iratában – az időt arra, hogy a népjóléti és munkaügyi kormányzati ág terén újabb alkotásokhoz, egy jobb jövő megalapozásához lássunk hozzá.» E cél elérésére elsősorban szükségét látván a szakférfiak meghallgatásának, azzal a megtisztelő megbízással fordult hozzám, hogy az országos társadalompolitikai szakértekezletet szervezzem és vezessem. Hazafias kötelességemnek érezvén e megbízás teljesítését; ezért dacára annak, hogy ismertem a társadalmi politika ellen hazánkban széles körökben uralkodó ellenszenvet, valamint a társadalompolitikai szaktudásnak még zsenge voltát, hozzá fogtam az előmunkálatok megindításához.”

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

3 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!