TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
Városszociológia

: Városszociológia

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

441 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A tanulmánykötet a szociológiai kutatás egyik leghagyományosabb és a társadalmi gyakorlathoz szorosan kapcsolódó területéről - a városszociológiáról - nyújt áttekintést. Megismertet - többek között - a század húszas éveiben virágzásnak indult chicagói iskolat eredményeivel, a korai humán ökológiával, annak különböző kritikáival, valamint az elmúlt évtized legfontosabb városszociológiai kutatásaival. Áttekintést kapunk az urbanizmus szociológiai elméletéről, a városok ökológiai szerkezetével kapcsolatban. Több tanulmány foglalkozik a nagyvárosi személyiség és az emberi kapcsolatok kérdéseivel. Külön fejezet tartalmazza a várostervezés szociológiai elemzésére és a modern városépítés kritikájára vállalkozó legfontosabb írásokat. Ezek a munkák nagy figyelmet szentelnek a városfelújítás hazánkban is annyira égető kérdésének, a lakásproblémák, valamint a modern urbanisztikai elvek szociológiai elemzésének. Izgalmas szociológiai témát tárgyal a falusi népesség városba vándorlásával foglalkozó szovjet tanulmány. A városfejlődés és a várostervezés kérdései világszerte - s így Magyarországon is - a társadalomtudományi viták középpontjában állnak. A városok növekedése s a vele összefüggő társadalmi konfliktusok, valamint ökológiai problémák azonban már nem csupán a tudományos kutatókat és tervezőket foglalkoztatják. A tanulmánykötetben magyar nyelven első alkalommal közreadott írások áttekintést nyújtanak e viták történetéről, és megismertetnek a legfontosabb jelenlegi álláspontokkal."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!