TUDÁSFORRÁSOK / Szótár kategória termékei
Angol-magyar műszaki és tudományos szótár I. kötet. A-K-ig

Angol-magyar műszaki és tudományos szótár I. kötet. A-K-ig

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Szótár Műszaki vegyes Angol nyelv

Nyelv:

Angol, Magyar

Terjedelem:

844 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630564815

tartalom:

"Szótárunk nem csupán új kiadása az először 1951-ben megjelent, majd 1959-ben átdolgozott Angol-magyar műszaki szótárnak, hanem alapjaiban új szótár, amely - mint a címe is utal rá - nem szorítkozik a szigorúan műszaki, azaz technológiai fogalmakra, hanem gazdagon merít a tudományos nyelvnek a műszaki tudományokhoz közel álló, azokat támogató tudományágaiból (mint pl. atomfizika, geológia, kémia, matematika stb.) is. Bár szóanyaga jelentősen bővült elődeiéhez képest (mintegy 300 000 angol szótári adatot, vagyis címszót, összetételt, ill. szókapcsolatot tartalmaz), még így is csak válogatás. Egy általános, politechnikai szótár nem is lehet más, hiszen annak a mintegy 80 szakterületnek, ill. szaktudománynak, amelyet felölel, nem adhatta meg a teljes terminológiáját, mert akkor tíz kötetnél is nagyobb lenne. Igyekeztünk a legfontosabb szakterületek legfontosabb angol szakszavait, szakkifejezéseit regisztrálni, de teljességre a már említett okoknál fogva nem törekedhettünk. Igyekeztünk továbbá a korszerűség és időszerűség követelményeinek is eleget tenni, amennyiben feldolgoztuk a műszaki tudományok legújabb területeit is, úgymint automatizálás, irányítástechnika, informatika, robottechnika, számítástechnika, videotechnika stb. és az ezek alapjául szolgáló tudományágakat, az atomfizikától a rendszerelméletig."

leírás:

Félkötet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!