TUDÁSFORRÁSOK / Szótár kategória termékei
Bibliai fogalmi szókönyv

Bibliai fogalmi szókönyv

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Református Zsinati Iroda

Kategóriák:

Szótár Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

373 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ez a bibliai fogalmi szókönyv teológiailag releváns bibliai fogalmakat gyűjt egybe. Ezeket a fogalmakat a szókönyvben szavak vagy szókombinációk jelzik, mint címszavak. Mivel a fogalmaknak mindenekelőtt a mondatok a nyelvi kifejezői, ezért a címszó - esetleg egyetlen fogalomnál is: több címszó - alatt teljes mondatokban idézzük a Biblia szövegét. Sokszor még ennyi is kevés: ilyen esetekben a mondatot az adott szöveg kontextusában idéztük. A fogalmak tartalmi sajátosságát azáltal is próbáltuk kiemelni, hogy adott esetben a bibliai helyek felsorolásánál nem a magyar protestáns új fordítás adta sorrendet vettük figyelembe, ami a bibliai könyvek egymásutánját illeti, hanem tartalmi összetartozás alapján csoportosítottuk a locusokat. A fogalmi szókönyv a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Ószövetségi és Újszövetségi Bibliafordító Szakbizottsága által lefordított Biblia szövegét idézi. A könyv célja, hogy mind a Bibliát olvasó hívő laikusoknak, mind pedig a lelkipásztoroknak segítséget nyújtson a Szentírásban való tájékozódáshoz."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!