TUDÁSFORRÁSOK / Szótár kategória termékei
Újszövetségi görög-magyar szótár [Reprint]

Újszövetségi görög-magyar szótár [Reprint]

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Szótár Kereszténység Görög nyelv

Nyelv:

Görög, Magyar

Terjedelem:

176 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝Már évtizedekkel ezelőtt elhatározta a lelkészképzéssel foglalkozó protestáns teológiai akadémiák tanári kara, hogy teológiai kézikönyvek kiadósával mind teológiai hallgatóknak, mind magukat tudományos teológiai szempontból továbbképezni óhajtó lelkészeknek a számára magyar nyelven a legszükségesebb tudnivalókat rendelkezésére bocsátja. Igy került sor az újszövetségi Görög-Magyar Szótár kiadására. Szükségességét teológusok és teológiailag iskolázott olvasók előtt bizonyítani nem kell. Boldogult Dr. Daxer György, volt pozsonyi teológiai akad. tanár újszövetségi görög-magyar szótárának kézirat-anyaga alkalmasnak mutatkozott arra, hogy - a kegyelet érzésén túl is - megfelelő átdolgozás alapján sajtó alá bocsáttassék. Az átdolgozásra alulírott vállalkozott, aki az újabb szótár-irodalommal egybevetve Daxer kéziratos anyagát, igyekezett azt kibővítve használható alakban közrebocsátani. A hazai viszonyokat szem előtt tartva, csak a legszükségesebb mondanivalókra kellett szorítkozni, az egyes kérdésekkel közelebbről foglalkozni kívánókat az e szótár egybeállításánál is figyelembe vett újabb szótárirodalomra, Preuschen-Bauer, Moulton-Milligan, Cremer-Kőgel, és a most folyamatosan megjelenő Kittel-féle szótárakra, ill. bibliai szakkönyvekre utaljuk.˝

leírás:

A Református Sajtóosztály budapesti kiadásának reprintje.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!