TUDÁSFORRÁSOK / Szótár kategória termékei
Zsoltárkulcs. A Zsoltároskönyv szókincsének és kifejezésanyagának latin-magyar gyűjteménye

Zsoltárkulcs. A Zsoltároskönyv szókincsének és kifejezésanyagának latin-magyar gyűjteménye

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Szent István Társulat

Kategóriák:

Szótár Kereszténység Latin nyelv

Nyelv:

Magyar, Latin

Terjedelem:

602 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A Magyar Püsköki Kar 1957-ben hozott határozatában helyesnek ítélte, hogy a növendékpapság tanítására és a zsolozsmázó papság szolgálatára zsoltárkulcs készüljön a zsoltárok és a canticumok új latin fordításához. Ennek a határozatnak tesz eleget jelen Zsoltárkulcs, amikor teljes szókincsét és kifejezésanyagát nyújtja azoknak a szent szövegeknek, amelyeket a papság a breviárium végzése közben hétről-hétre elmond. Kb. 2600 szó ez az anyag, a belőlük alkotott és itt feldolgozott kifejezések száma 15000-re becsülhető. Számszerűleg ennyi az a lelki kincstár, amiből minden héten hosszú órákon keresztül gazdagodik a papi lélek. A Zsoltárkulcs célkitűzése kettős: 1. segíteni akarja a papnövendékeket, amikor tanulni kezdik a zsoltározást; 2. kézikönyvet próbál nyújtani a breviáriumozó oltártestvéreknek, akik otthonosok ugyan a zsoltárok latin szövegében, mégis többször érzik szükségét annak, hogy egy-egy szónak vagy kifejezésnek pontosabban utánanézzenek. Gondolni kellett ebben a tekintetben az elmúlt másfél évtizedben felnövekedett papi nemzedékre, akik a latin nyelv tanulásában már nem találták szembe magukat a korábbi idők szigorú követelményeivel."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!