TÖRTÉNELEM / Szovjetunió kategória termékei
Magyar voltam a GULÁG-on

: Magyar voltam a GULÁG-on

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Széchenyi Kiadó

Kategóriák:

Szovjetunió Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

158 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630194805

tartalom:

"A nagy, mélyreható benyomást az tette rám, hogy megismertem a Szovjetunióban egy olyan világot, amelynek létezéséről nem tudtam. Ha valakik korábban azt állították, hogy a Szovjetunióban internáló táborok vannak - mint a Gulág-, amelyekben az ártatlan emberek tömegei raboskodnak és kényszermunkát végeznek, rágalmazónak, a szocializmus ellenségeinek tartottam őket. De hát ők az igazat mondták, mert ez a világ létezik. Ez a "kemény tény", amelyet - akár tetszik, akár nem - el kell fogadni. Így tanította Lenin. Ennek a ténynek az elismerése természetesen megrendítette kommunista világnézetemet. Minthogy az utóbbi években csak politikával foglalkoztam, életcélomnak tekintettem az igazságos, kommunista társadalmi rend megteremtését, az érte folytatott harcot. Nagy lelki válságot okozott nekem ez a megrendülés. Ideáljaim között ennek az eltitkolt világnak, amely hazugságra, rágalmakra, ártatlan emberek szenvedésére épül, nincs helye."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!