TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
A Pentateuchos-kutatás rövid története

, : A Pentateuchos-kutatás rövid története

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Budapesti Református Teológiai Akadémia

Kategóriák:

Tankönyv Kereszténység Vallás vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

84 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963839207x

tartalom:

"A fribourg-i, genfi, lausanne-i és neucháteli egyetem közös vállalkozásaként jött létre az a posztgraduális kurzus 1986-87évben, amelynek során a legkiválóbb Pentateuchos-kutatók összegezték munkájuk eredményeit. R. Rendtorff (Heidelberg), J.-L. Ska (Róma), J. Vermeylen (Brüsszel), H. SeebaB (Mainz), E. Blum (Heidelberg), E. Zenger (Münster), F. Crüsemann (Bethel), H.H. Schmid (Zürich), S. Amsler (Lausanne) és M. Rose (Neuchátel-Zürich) nevei fémjelezték a magas szintű kurzust, amelyhez a genfi illetőségű (azóta lausanne-i) T. Römer és a kiadó A. de Pury társult. A kollokvium kezdetét e mesteri kutatástörténet adta meg, amely magyar fordításban első ízben jelenik meg. A. de Pury a magyarországi protestáns teológiai fakultásokon 1994 nyarán tartott hasonló témájú posztgraduális kurzust. Munkássága nagyban hozzájárult a Pentateuchos-kritika újabb szakaszának fellendüléséhez."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!