TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Alapozás. Gyakorlati útmutató

: Alapozás. Gyakorlati útmutató

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Műegyetemi Kiadó

Kategóriák:

Tankönyv Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

sztl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Az útmutató első fejezete a síkalapozások (sáv- és pilléralapok) tervezésének általános ismereteit, a tervezés menetét tartalmazza. Ennek megfelelően kell elkészíteni a hallgatók Alapozás című tantárgyának első rajzfeladatát. Példákat mutat be a síkalapok teherbírása és az alapok alatti talajban keletkező feszültségek számítására. A második fejezet a cölöpalapok tervezéséhez, a második rajzfeladat elkészítéséhez ad gyakorlati útmutatást. Bemutatja a cölöp Magyar Szabvány szerinti méretezését is. A harmadik fejezet a munkagödrök határolásának kérdését tárgyalja, bemutatva a keskeny munkagödrök dúcolásának, a széles munkaterek Siemens-rendszerű megtámasztásának és szádfalas határolásának méretezését, ami a hallgatók harmadik rajzfeladatának a témája. Foglalkozik az injektált horgonyok méretezésével, a belső és a külső stabilitás vizsgálatával. A negyedik fejezet olyan - az alapozások tervezéséhez szükséges egyéb - segédanyagokat közöl, amelyekre már inkább a mérnöki gyakorlatban lesz szükség, de szorosan hozzátartoznak az Alapozás című tárgy elsajátításához. A szerzők közül Dr. Farkas József 1944-ben született, egyetemi tanár, a műszaki tudomány doktora, a BME Geotechnikai Tanszék vezetője, az Alapozás című tárgy előadója. Czap Zoltán 1953-ban született, okleveles építőmérnök, tudományos munkatárs, az Alapozás című tárgy gyakorlati oktatásának felelőse.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!