TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Általános természeti földrajz

Általános természeti földrajz

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Tankönyv Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Tanárképző Főiskolai Tankönyvek

Terjedelem:

573 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A földrajz fogalma és tárgyköre; A földrajz tagozódása és helye a tudományok között; A földrajztudományok feladata és jelentősége; Földünk és a szilárd kéreg fölépítése; A belső (endogén) erők és a kéreg változásai a belső erők hatására; A kéreg vertikális szintjei és nagyszerkezeti tagolódása; Légköri alapismeretek; Általános légkörtan; Időjárás; Az éghajlat; A Föld éghajlati képe; A mikroklíma; Éghajlat-ingadozások, éghajlatváltozások; Óceánok és tengerek; A szárazföld vizei; A szárazföldi jég; A víz gazdasági jelentősége; A talajföldrajz kialakulása; A talajok rendszerezése; A talaj védelme; Az élővilág és a földrajzi környezet; Életközösségek; A felszínformák kialakulása; A földfelszín formakincse; A felszínformák fejlődése; A földtörténeti kutatások módszere és eredményei; A földrajzi burok szféráinak fejlődése; A komplex földrajzi burok fejlődése

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!