TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Általános természeti földrajz. I. kötet

Általános természeti földrajz. I. kötet

Szerző:

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1952

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Tankönyv Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Egyetemi tankönyv

Terjedelem:

554 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Bulla Béla (Keszthely, 1906 Budapest, 1962) földrajztudós, egyetemi tanár. Elemi és középiskoláit szülővárosában, Keszthelyen végezte el. A kitűnő tanulót 1924-ben felvették az Eötvös Kollégiumba. Az egyetemen történelmet és földrajzot tanult. Már egyetemista korában tagja lett a Magyar Földrajzi Társaságnak. Bölcsészdoktori értekezését a Keszthelyi-hegység földrajzáról írta. Tanárai - Cholnoky Jenő és Teleki Pál - ajánlására külföldi ösztöndíjat kapott, így az 1928-29-es éveket a berlini egyetemen töltötte. Hazatérve tanársegédnek nevezték ki a budapesti egyetem földrajzi intézetében, majd Cholnoky Jenő adjunktusa lett. Cholnoky nyugdíjba vonulása után, 1941-ben az egyetem Földrajzi Intézete mellett átvette az újonnan alakult Természetföldrajzi Tanszék vezetését is. A földrajztudomány művelésében és a földrajzi ismeretek oktatásában méltó utóda volt Cholnoky Jenőnek. 1946-ban az MTA levelező tagja lett, de három évvel később megfosztották akadémiai címétől. Töretlen akaraterejét és kutatómunkáját jellemzi, hogy 1954-ben újra levelező tagja lett a Magyar Tudományos Akadémiának. 1952-ben négy évre őt választották meg az újjáalakult Magyar Földrajzi Társaság elnökének. 1954-1956 között az MTA Földrajztudományi Kutató Csoportjának igazgatója és a Földrajzi Értesítő főszerkesztője volt. Munkájának 1962. szeptember 1-jén bekövetkezett halála 56 éves korában vetett véget.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!