TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Biometria agrártudományi alkalmazásokkal

, : Biometria agrártudományi alkalmazásokkal

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Aula Kiadó

Kategóriák:

Tankönyv Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

336 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639585513

tartalom:

"Az agrártudományi kísérletek pontos tervezését és a kísérleti eredmények megfelelő feldolgozása után azok helyes, tudományosan megalapozott, megbízható kiértékelését a matematikai statisztikai módszerek alapos ismerete és értő alkalmazása teszi lehetővé. Ezt tartjuk szemünk előtt, amikor a Budapesti CORVINUS Egyetem agrártudományi karainak egyetemi és főiskolai szintű biometria oktatásához segédletet jelentetünk meg. Könyvünk első részében a kombinatorika, illetve a valószínűségszámítás fejezeteit vezetjük be, második részében a matematikai statisztika alapvető fogalmait és módszereit tárgyaljuk. Különös figyelmet szentelünk az agrártudományok terén való alkalmazások számos példán keresztül történő bemutatására. A varianciaanalízis, a nemparaméteres próbák és a regresszióanalízis több olyan széles körű alkalmazásra számot tartó fejezetét tárgyaljuk, melyek a matematikában kevésbé jártas alkalmazók számára eddig csak igen nehezen voltak érthető formában hozzáférhetőek. Az egyszerű tárgyalásmódnak köszönhetően munkánk kézikönyvként is használható, ami megkönnyíti számos szakdolgozatát tervező és készítő, Tudományos Diákkörben munkálkodó, illetve doktorandusz hallgató munkáját is. Könyvünk mellékletét Statisztikai képletek és táblázatok címen külön kötésben bocsátjuk közre."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!