TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Építési ismeretek III-2. Közúti hídépítés

: Építési ismeretek III-2. Közúti hídépítés

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Tankönyv Építőipar

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Műszaki szakközépiskolai tankönyv

Terjedelem:

281 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631079643

tartalom:

"A hidak a közlekedési útvonalak nélkülözhetetlen elemei, amelyek folyókat, völgyeket vagy közlekedési útvonalakat ívelnek át. A hídépítés az emberiség legősibb vágyai közé tartozik, az akadály leküzdése, áthidalása az ember egyik első céltudatos tevékenységének eredménye. Kezdetben a híd valószínűleg fatörzs vagy nagyobb kőlap volt, amely kisebb patakot vagy árkot hidalt át. Ez a fatörzs, ill. gerenda volt az elődje, majd később névadója is az évezredek során egyre fejlettebb formákban alkalmazott gerendahidaknak. Már több ezer évvel ezelőtt a szakadék két oldalán vagy a mélyvölgyi folyó két partján álló fához kötött indákból, pálmából, háncsból, vesszőből font kötelet alkalmaztak az áthidaláshoz. Tekinthetjük úgy, hogy ezek a mai függőhidak ősei. [...] Az útépítő szakember munkája során állandó kapcsolatban van a hídépítéssel, hídfenntartással, ezért lényeges, hogy alapvető hídépítési ismeretei legyenek. Csak az az útépítési szakember tud a vele szemben támasztott követelményeknek megfelelni, aki a hídépítés kivitelezését is ismeri és szereti."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!