TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Fűtéstechnika

, : Fűtéstechnika

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Műegyetemi Kiadó

Kategóriák:

Tankönyv Műszaki vegyes Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

70 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A "Fűtéstechnika" jegyzet elsősorban az Építészmérnöki és az Építőmérnöki Kar hallgatói számára készült, az "Épületgépészet" című tárgy fűtéstechnikai ismeretanyagát tartalmazza. Megértéséhez és használatához alapfokú épületfizikai ismeretek elegendőek. A bevezető fejezetek az épületek fűtési hőszükségletét, az éves fűtési energiafogyasztást befolyásoló tényezőket, a fontosabb adatok számítására szolgáló egyszerűsített összefüggéseket ismertetik. Ezt a fűtési rendszerek sémáinak és terminológiájának áttekintése követi. A további fejezetek a hőtermelés, az elosztó hálózat és a hőleadás egyes rendszerelemeit mutatják be, különös tekintettel az építészeti és épületszerkezeti összefüggésekre, az égéstermék-elvezetés, a levegőutánpótlás, a robbanófelületek, a védőtávolságok, a burkolatok problémáira, a beépítési feltételekre, a helyigényre. Részletes elemzésre kerülnek a belső terekben megjelenő fűtési hőleadók elhelyezésével, kiválasztásával összefüggő kérdések a helyigény, a szerelhetőség, a hőérzet, a teljesítmény- szabályozás és a látvány szempontjából. Külön fedezetek tárgyalják a távfűtési rendszereket és azok néhány mérnöki problémáját, az energiatakarékos üzemeltetés és a mérés alapján történő elszámolás feltételeit, valamint a szoláris energiát hasznosító passzív és aktív fűtési rendszereket. A jegyzetben közölt egyszerűsített összefüggések közelítő számítások elvégzésére alkalmasak. A jegyzetet bőséges ábraanyag, ezen belül számos axonometrikus vázlat, robbantott metszet illusztrálja. Ennek révén a jegyzet tervezési feladatok megoldása során általános segédletként is használható.˝

leírás:

Ceruzás aláhúzásokkal

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!