TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Geodézia térképész hallgatók számára

: Geodézia térképész hallgatók számára

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Tankönyv Térképészet Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

348 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Amíg a térkép a felhasználó kezéhez eljut, sokirányú tevékenységet kell előállításával kapcsolatosan végezni. Hiszen a térkép a föld felszínének, illetve egy részének, mérési eredmények alapján, matematikai-geometriai törvényszerűségek szerinti kicsinyítéssel készített - esetleg valamely szakterület adataival kiegészített - síkbeli, grafikus ábrázolása, többnyire pedig ennek a műszaki-művészi munkának iparilag sokszorosított terméke. Valóban, a térképkészítés részben természettudomány, hiszen a térképnek matematikai alapjai vannak, a földrajz, a geológia, a csillagászat, a geometria, a statisztika tudományos eredményeire támaszkodva jön létre; de a térképkészítés kicsit bölcselettudomány is, hiszen nagyon sok társadalomtudományi, nyelvtudományi, neveléstudományi, régészettudományi, történelemtudományi, könyvtártudományi ismeretanyag szükséges létrejöttéhez; egy kicsit műszaki tudomány is, mert a térképet megrajzolni, sokszorosítani bonyolult technológiát igényel, és végül szép, ízléses térképet létrehozni: művészet...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!