"A sertést tartó mezőgazdasági üzemek érdekelté váltak a kisebb vágóhidak és húsüzemek építésében. Ezeken a vágóhidakon nagyszámú un. technológiai selejt állatot vágnak. Ezen állatok húsvizsgálata rendszerint nagyobb szakmai feladat elé állítja a vizsgáló állatorvost.
Egyébként ma már a húsvizsgálat nem a korábbi „húsvizsgálati” műveleteket jelenti.
A húsvizsgálat kiszélesedett és az élőállat vizsgálatától a tételes húsvizsgálaton, az üzemhigiéniai állapotok ellenőrzésén keresztül a végtermékek vizsgálatáig tart."
TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Bíró Géza, Kovács Jenő: Húshigiénia
Kiadás:
Budapest, 1986
Kiadó:
Kategóriák:
Tankönyv Állattartás, állattenyésztés Mezőgazdaság általában Állatorvoslás
Terjedelem:
277 p.
Méret:
20 x 30 cm
Kötésmód:
papír
tartalom:
leírás:
A könyv gerince szakadt.