Az italok az élvezeti szerek csoportjába tartozó kedvelt, folyékony élelmiszereink. Fogyasztásuk táplálkozás-élettani szempontból nem feltétlenül szükséges, mivel legősibb italunk a víz, valamint az élelmiszerekben és az ételekben lévő természetes víztartalom biztosítja az életműködések folyadékszükségletét, nem létfontosságú táplálékaink. Mégis nélkülözhetetlenek, hiszen sajátos, esetenként különleges alkotórészeik folytán kedvezően befolyásolják az emésztés folyamatát, előnyösen hatnak az érzékszervekre és az idegrendszerre, ezáltal élénkítő-frissítő hatásúak. Mindezen tulajdonságaikból adódóan szinte elmaradhatatlan részei táplálkozásunknak. Napjainkban már megszámlálhatatlanul sokféle ital készül, a legkülönbözőbb igényeket kielégítve.
TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Italismeret. A vendéglátó szakképzés számára
Szerző:
B. Kiss Andrásné Buzás Gizella Sahin-Tóth Gyula
Kiadás:
Budapest, 2006
Kiadó:
Kategóriák:
Terjedelem:
204 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9789633369746