TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Operációs rendszerek

, : Operációs rendszerek

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Panem Kft.

Kategóriák:

Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

980 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963545189x

tartalom:

"Az operációs rendszerekröl szóló kézikönyvek többsége az elméletet hangsúlyozza és kevésbé a gyakorlatot. Könyvünk megkísérli a kettő egyensúlyban tartását. Nagy részletességgel tárgyalja az alapvetö fogalmakat, amelyek között megtalálhatók a processzusok, processzusok kommunikációi, szemaforok, monitorok, üzenetváltás, ütemezési algoritmusok, bevitel-kivitel, holtpont, eszközvezérlök, memóriakezelés, lapozási algoritmusok, fájlrendszerek, a biztonság és védelem módszerei. Emellett részletesen ismertetünk egy Unix-kompatibiljs konkrét rendszert is, a MINIX 3-at, amelynek teljes forráskódját is rendelkezésre bocsátjuk tanulmányozás céljából a CD mellékleten. Ez a szerkezet biztosítja, hogy az olvasó ne csak a fogalmakat tanulja meg, hanem azt is, hogy ezek hogyan használhatók valódi operációs rendszerekben. A MINIX 3 különösen a kisebb PC-ket helyezi a középpontba, ahol az eröforrások mindig korlátozottak. Mindenesetre ez a tervezési mód sokkal egyszerűbbé teszi az olvasók számára az operációs rendszer működésének megértését, mintha egy nagy monolitikus rendszert kellene tanulmányozniuk. Tanenbaum és Woodhull munkája olyan alapmű, amelyet a világ számos egyetemén az operációs rendszerek elméleti tankönyveként használnak, és így nem hiányozhat egyetlen informatikai hallgató, rendszergazda vagy rendszer-adminisztrátor könyvespolcáról sem."

leírás:

A CD melléklet hiányzik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!