TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Szabályozó berendezések

, : Szabályozó berendezések

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Tankönyv Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

438 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

A könyv a szabályozástechnika eszközeinek - elemeinek, szerveinek, készülékeinek -, gyűjtőneve a szabályozó berendezéseknek azokat a legfontosabb elméleti és készüléktechnikai fogalmait foglalja össze, amelyek a berendezések megismeréséhez, tervezéséhez és alkalmazásához szükségesek. A szabályozási kör szerveit egységes szempontok alapján, működési feladat szerinti csoportosításban mutatja be. A könyv terjedelmében és témájában a BME villamosmérnöki karának műszer szakán oktatott tananyaghoz igazodik, de a gyarorlati szakemberek munkájához is segítséget kíván nyújtani. Az olvasótól a szabályozáselmélet alapfogalmainak és alapvető fejezeteinek ismeretét várja el, de a könnyebb érthetőség érdekében azokat az alapismereteket, amelyekre támaszkodik, külön apró betűs részek tartalmazzák. A szóhasználat az MSZ 18450 Irányítástechnikai terminológia megnevezéseivel egyezik meg. A könyv első fejezete az általános alapelveket, a szabályozó berendezések tagolódását és alkalmazásának közös előírásait, a második fejezet a villamos, a harmadik a pneumatikus és hidraulikus elemeket mutatja be. A segédenergia nélküli szabályozó berendezésekkel, a távadókkal, a végrehajtókkal és a beavatkozókkal foglalkoznak a további fejezetek. Végül a 9. fejezet az állásos szabályozókat tartalmazza, a Függelék pedig kiegészítő adatokat és áramlástechnikai összefoglalót ad.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!