TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Szerkezeti anyagok technológiája I.

: Szerkezeti anyagok technológiája I.

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Tankönyv Ipar Műszaki vegyes Fémmegmunkálás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

272 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A »Szerkezeti anyagok technológiája« című tárgy feladatköre a műegyetemi reform során messzemenően átalakult. Míg régebben a tárgy mindazokat a technológiai ismereteket tartalmazta, amelyek a gépészmérnöki pályán szükségesek, mivel technológiai jellegű tárgy a további évfolyamokban már nem kerül ismertetésre, addig most a reform során a tárgy kettős feladatot kell hogy kielégítsen. Az egyik feladat a gépgyártástechnológiai tagozat számára, a szerkezeti anyagok és technológiai eljárások általános ismertető jellegű leírása, a másik feladat pedig a kifejezetten szerkesztéssel foglalkozó gépészmérnökök számára a technológiának és a szerkezeti anyagok megválasztásának olyan fokú ismertetése, amely a gépszerkesztők igényeit kielégíti. Ennek a kettős feladatnak megfelelően a könyv magukat a technológiai folyamatokat csak leíró jelleggel ismerteti és csak olyan fokig, hogy a technológiának az anyag sajátságaira gyakorolt hatása érthető legyen. Éppen ezért a könyv első része, amely a vas- és acélgyártást ismerteti, csupán leíró jellegű. Ez a gépszerkesztő számára elegendő ahhoz, hogy a szerkezeti anyagok megválasztásához szükséges technológiai ismereteket megszerezze, míg a gyártástechnológus az egyes technológiai folyamatokkal felsőbb évfolyamokban amúgy is részletesen fog foglalkozni.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

700 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!