FÖLDRAJZ / Távol-Kelet kategória termékei
Az arany kantár. Mongol mesék

Az arany kantár. Mongol mesék

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Távol-Kelet Népköltészet Mese Mongol irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

186 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ha igaz, hogy a mese a nép emlékezete a múltjára - mint ahogy igaz - , akkor a mongol mesében ott találjuk ennek a különös, ősi népnek egész múltját, harcait, szenvedéseit, küzdelmeit kegyetlen elnyomói és a természet mostohasága ellen. A mongol mesék hősei egyszerű pásztorok, vadászok, favágók fiai, akik bátrak, találékonyak, magukra vállalnak minden áldozatot, minden szenvedést és kockázatot. Segítik a gyöngéket, a bajbajutottakat, és így szereznek maguknak csodatevő segítőket emberben - állatban egyaránt. Nem félnek a hetvenkedő szörnyetegektől, sárkányoktól, gonosz kánoktól, álnok lámáktól. Erővel, bátorsággal, sokszor találékony, ravasz okossággal, de mindig legyőzik ellenfeleiket, megszabadítják szépséges szerelmesüket, testvérüket, megmentik édesanyjukat, segítik az elhagyott öregeket. Ellenfeleik hatalmasak, rútak, sunyik, erőszakosak: legyenek azok akár emberek, akár állatok vagy mesebeli szörnyetegek. A szépséges, hollófekete hajú mongol nők egyenrangú társai a mesék férfihőseinek. Ravaszak, eszesek, elszántak és hűségesek. Lovaikon együtt vágtatnak a férfiakkal, s nem riadnak vissza a harctól sem."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!