FÖLDRAJZ / Távol-Kelet kategória termékei
Cejlon, az éden szigete

: Cejlon, az éden szigete

Kiadás:

Budapest, 1934

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Távol-Kelet Útleírás

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára

Terjedelem:

189 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Kora gyermekkorom óta leghőbb vágyam volt megismerni távol Kelet csodás honát. Valahogy úgy éreztem, hogy életem nem is volna élet, ha lelkem tele nem szívhatja magát a teremtés káprázatos szépségével, fenséges nagyságával. Brassói főreáliskolai tanár voltam, amikor megadatott, hogy álomképeim megvalósuljanak. 1913 nyarán indultam el, hogy tanulmánykörutat tegyek ősi hazánkat, ősi műveltségünket felölelő Ázsia körül. Cejlon, Elő- és Hátsó-Indián, Jáván és Kínán át Japánba érkeztem, amikor a világot lángbaborító orgyilkosságról értesültem. Még volt annyi időm, hogy Szibírián keresztül a háború kitörése előtt hazaérjek, és eleget tegyek kötelességemnek. Sem a háború alatti világégés, sem az utána következő rettenetes országpusztulás nem adta meg a nyugalmat ahhoz, hogy útiemlékeimet megírjam. De mivel mégis sajnálnám, hogy az a sok szép és érdekes benyomás, amit láttam és tapasztaltam, nyomtalanul eltűnjék, megpróbálom most pótolni a mulasztottakat. Naplóim, jegyzeteim, fényképeim szerencsére mind megmaradtak. Igaz ugyan, hogy amióta én ezeket a tájakat, országokat bejártam, már több mint másfél évtized telt el. Egy és más dolog azóta meg is változhatott. Új vasúti vonalak épültek, a gőzhajó helyett motorhajó járhat, avagy pedig azt az utat, amelyet én még lassú ökrösszekéren tettem meg, ma robogó gépkocsin lehet végig száguldani. De talán nem mindenben a gyorsaság, a tehnika vívmánya a fontos! Alig hiszem azonban, hogy ez alatt az idő alatt az ottani népek élete, szokásai megváltoztak volna, hiszen a népek életében egy évtized nagyon is kevés...

leírás:

Borítója kopottas. Kötése megtört.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!