FÖLDRAJZ / Útikönyv kategória termékei
Kukoricaisten gyermekei

: Kukoricaisten gyermekei

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Útikönyv Útleírás

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világjárók

Terjedelem:

342 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632813529

tartalom:

"Régóta vágytam Mexikóba. Mindig érdekelt sokoldalúsága, a hihetetlen nagy ellentétek és a soha nem látott egzotikumok. Milyen lehet az az ország, ahol havasok magasságában, trópus dzsungelek sűrűjében, napégette kaktusz-sivatagokban és óceánba nyúló iszapos mangrovéban járhatok; érdekelt az a táj, ahonnan a klasszikus örökléstani kísérletek révén világhírűvé vált virág, a csodatölcsér származott. Vonzott, hogy itt van a Föld legnagyobb belső területű piramisa, egyik legöregebb fája, a mezo-amerikai indián kultúrák legtöbb halott emléke és élő hagyománya. Kíváncsi voltam arra a népre, amelynek ősei először kosárlabdáztak, először ízlelték a csokoládét, először illatosítottak vaníliával és először hódoltak a dohányzás és a rágógumizás szenvedélyének. Érdekelt az az ország, ahol Földünk harmadik legfontosabb gabonája, a kukorica született, ahonnan annyi szép virágunk és fontos haszonnövényünk származott, s ahonnan a radírgumi és a kaktusz világhódító útjára indult. Szerettem volna megismerni annak a népnek az utódait, akiknek természetismerete, növényszeretete, virágkultúrája ősibb és gazdagabb volt az európainál, s akiknek földje még ma is kincseket őriz: az ősi kultúrák még fel nem tárt becses értékeit és modern világunk fekete aranyát, az olajat. Érdekelt, hogyan élnek ma azok az emberek, akiknek ősei ezrével áldozták fel isteneiknek embertársaikat, akik képesek voltak isteneik kedvéért önként is kútba, tűzbe ugrani, s akik oly tüzes hévvel s annyiszor harcoltak később szabadságukért, függetlenségükért. Botanikus vagyok. Szeretem a természetet, és érdekelnek az ember kulturális alkotásai. Könyvem nem úti kalauz és nem természettudományi leírás. Csak azt mondom el benne, amit Mexikóban átéltem és amit érdeklődésemnek megfelelően láttam."(Járainé Komlódi Magda)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!