FÖLDRAJZ / Útleírás kategória termékei
Az Arany-Góbi kősivatagában

: Az Arany-Góbi kősivatagában

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Útleírás Közép-Ázsia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

261 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631519155

tartalom:

"Molnár Gábor utolsó könyve Mongóliába kalauzolja el olvasóit. A Góbi-sivatag homokkal és kővel borítot síkságain, a Góbi-Altáj sziklarengetegének kietlen világában járt - az éles ellentétek hazájában, ahol a modern biokombinát, a forgalmas repülőterek, a tranzisztoros rádió és a motorkerékpár szomszádságában békésen megférnek az ősi nemezsátrak, a buddhista kolostorok és a történelmi idők sok-sok emléke: ősi sziklavésetek, régi síremlékek és temetkezési helyek. A mai országban tett utazásának élményeit a szerző összeveti a régi, több mint ötven évvel ezelőtti Mongóliával. Ehhez a húszas években Mongóliában élő és itt dolgozó Geleta Józef naplórészleteit, beszámolóit és történeteit hívja segítségül. Geleta fordulatos, izgalmas elbeszélései nyomán kibontakozik az akkori ország arculata, az itt élő emberek élete, de megismeri az olvasó történelmüket, ősi szokásaikat, a buddhista hitvilág ezernyi érdekességét is. A rendkívül érdekfeszítő, fordulatokban bővelkedő útleírás kettős fénytörésben mutatja be ezt a még ma is különös, számunkra egzotikus világot."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!