FÖLDRAJZ / Útleírás kategória termékei
Gróf Teleki Sámuel útja Kelet-Afrikában

: Gróf Teleki Sámuel útja Kelet-Afrikában

Kiadás:

Budapest, 1930

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Útleírás Vadászat Néprajz Afrika történelme

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világjárók. Utazások és kalandok

Terjedelem:

137 p., 11 t., 1 térk.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Teleki Sámuel, gróf (Sáromberke, 1845 - Budapest., 1916) felfedező, Afrikai-utazó, vadász, az MTA tagja. A göttingai és berlini egyetemen természettudományi tanulmányokat folytatott. 1881-től országgyűlési képviselő. 1886 őszén indult nagy K-afrikai vadász- és felfedező expedíciójára, magával vitte Höhnel Lajos térképészt. Útja során bejárta Észak-Tanganyikát, Kenya nyugati részét, egyebek között felfedezte a Rudolf- és a Stefánia-tavakat, Höhnel róla nevezte el a Teleki-vulkánt. Nagy nélkülözések árán érkeztek haza 1889 tavaszán. Teleki Sámuel expedíciója igen jelentős Afrika felfedezésének történetében. A nagyobb részében teljesen ismeretlen vidéken megtett mintegy 3000 km hosszú út Fekete-Afrika térképének egyik nagy fehér foltját tüntette el. Nagy jelentőségű volt az expedíciónak az a megállapítása is, hogy a korábbi évszázadok térképein rendre szereplő Hold-hegyek nem léteznek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!