FÖLDRAJZ / Útleírás kategória termékei
Humboldt amerikai utazása

: Humboldt amerikai utazása

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Útleírás Dél-Amerika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

253 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Hegyek és folyók, kövek és városok, növények és állatok viselik nevét. A Humboldt-áramlat hűs habjait a Humboldt-pingvinek utódai paskolják vidáman... Szikrázó csillagos éjszakákon az északi fény a Humboldt-gleccseren suhan át. A Humboldt-river mentén robogó vonat átszeli a háromezer méter magas Humboldt-hegyeket... a Meridai Kordillerákban két gránitórás simul egymáshoz, s mint két hű barát őrködnek a tarka trópusi világ felett: Humboldt és Bonpland e két csúcs neve..." - Alexander Humboldt nevét másfél évszázada ismerik szerte a világon. A nagy német természettudós felbecsülhetetlen értékű eredményekkel gazdagította a tudományt. Barátjával, Aimé Bonpland francia botanikussal bejárta Közép-Amerikát, Dél-Amerika ősvadonjait, végtelen pampáit, az Orinoco zuhatagjait és az Andok hegyóriásait. Kutatta a természet titkait, az ősi kultúrákat és az ott élő népek életmódját. Előadásaiban, írásaiban közkinccsé tette utazásainak eredményeit. A fáradthatalan kutató életéről szól M.Z. Thomas könyve. Megismerteti az olvasót a legérdekesebb expedíciókkal, a veszélyes kalandos utazások sorozatával. Humboldt tudományos kutatásainak eredményeivel. Regénye rendkívül szórakoztató tartalmas, és izgalmas olvasmány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!