FÖLDRAJZ / Útleírás kategória termékei
Úszó jégtáblán

: Úszó jégtáblán

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Útleírás Sarkvidék

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világjárók

Terjedelem:

281 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Ivan Dmitrievics Papányin - mint a "Pravda" szerkesztősége is megjegyzi - rendkívül szerény ember. Tárgyilagos szárazsággal, sőt szófukarsággal írja le a hosszú expedíciós hónapok hősies munkával eltöltött napjait. Az elismerés és a szeretet ragyogó szavaival emeli ki útitársait - Krenkelt, Sirsovot, Fjodorovot, - akinek életrajzát a bevezetésen részletesen ismerteti. De önmagáról - semmit, vagy alig valamit. Csak itt-ott egy-egy elejtett visszaemlékezés idézi fel távoli gyermekkora és ifjúsága nehéz emlékeit. Annak az embernek élete, aki a tudományos kutatás legnagyszerűbb hőstettét vitte végbe, aki - a nagy Sztálin szavai szerint - újítója a tudománynak, érdekli az egész világ haladó emberisége. Ami e könyvből hiányzik - Papányin személyének, életrajzának rövid ismertetése -, azt véljük szükségesnek pótolni a magyar kiadás előszavában."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!